Ker cenimo slovensko tradicionalno hrano, vas želimo v zimskih mesecih razvajati z vrhunsko pripravljenimi jedmi naših kuharskih mojstrov. Z lokalnimi sestavinami vas bomo z okusi popeljali po vsej Sloveniji in vam na krožniku predstavili raznolikost naše kulinarične pokrajine. Od tipičnih jedi, do tistih, ki so že skoraj pozabljene. Vsak teden nekaj drugačnega, novega in še bolj okusnega.
Rateški krapi so avtohtona zgornjesavska jed, podobna velikim tortelinom. Lahko so sladki ali pa slani. Na dnevih rateških krapov bomo presenetili z novimi okusnimi omakami (z brusnicami, s slanino in pehtranom, z bohinjsko zaseko, z gobami …) ob nežni spremljavi vin Puklavec. Se splača, saj so bili naši krapi ocenjeni z najvišjo oceno.
Ste vedeli, da je tudi Prešeren oboževal testenine? Zato smo njemu v čast za Prešernov teden pripravili izbrano ponudbo testenin. Le kdo ne mara vsaj enkrat na teden na krožniku špagetov, makaronov, ali ene od oblik, s katerimi se radi razvajamo? Pridružite se nam na dnevih testenin in preverite, kako pripraviti najokusnejše. Z najboljšimi kuharji na naši terasi pripravljamo pravi pravcati pasta show.
Takoj po pustnih norčijah je čas za malo romantike. Ali po domače, teden obarvan v sporočila, polna ljubezni. Saj vsi vemo, da gre ljubezen skozi želodec, kajne? Povabite svoje najdražje na nekaj sladkega. Na krožniku ali v kozarčku. Na svežem gorskem zraku bomo pripravljali še bolj svež šmorn, razširili bomo ponudbo že obstoječih sladic, vinar od Vina Koper pa bo pojasnil, katero vino sodi k vaši najljubši sladici. Veste katero vino sodi k vaši najljubši sladici?
Morda ste med tistimi, ki še niso okusili edinstvenih okusov z žara, ki jih pripravlja naš žar mojster Jaro? Dnevi žara so kot nalašč za eksplozijo edinstvenih okusov in doživetje ob sočnih čevapčičih, mi jih imenujemo Bedančevi prsti, ki se jim prileže hladno pivo. Popolna kombinacija za sončne zimske dni. Kje je skrivnost priprave jedi z žara, da ohranijo svoj okus, vam bo ob belih strminah pokazal naš Jaro.
Če smo vas prepričali z dnevi žara, potem nikakor ne smete zamuditi divjačinskih dni. Okusite počasi dušen file divjega prašiča, odkrijte svoje nove okuse ob muflonovem stejku z gobami ali pa se prepustite jelenu v temnem pivu. So vam bolj všeč ženske? Za vas bomo pripravili srnin file v omaki iz domačega črnega ribeza.
Tartufi niso tako visoka kulinarika, kot je slišati na prvo žogo. Priležejo se tudi v tednu, ko se bodo na Pokalu Vitranc po belih strminah podili najboljši svetovni smučarji. Za vse navijače bodo naši kuharski mojstri pripravili jedi iz tartufov, ki jih še niste okusili. Ste vedeli, da s tartufi pašejo prave domače slovenske žganice? Vabljeni na teraso, ko bomo na prijetnem hladnem zraku pripravljali testenine s tartufi, Tomaž Bahne pa bo pojasnil, zakaj nekatera žganja pijemo pred, in druga po hrani.
Vsi obožujemo kuhinjo naših babic. Pa sploh poznamo vse tradicionalne jedi, ki so jih za številčne družine pripravljale še v črni kuhinji? Naj vas povabimo na dneve pozabljenih slovenskih jedi, ko bomo skupaj raziskovali zgodovino in odkrivali sestavine 4 jedi iz 4 različnih slovenskih regij. Zagotavljamo, da boste odkrili nekaj novega.
Vsi poznajo jedi izpod peke, ampak … A sploh veste, kako se jih pripravi, da so tako okusne in sočne? Pridite in pokukajte pod skrivnostne prste našega mojstra, ki bo pomagal okrepčati vaše premraženo telo, ko se boste vračali iz Planice. Poleg mojstra Jarota bo z njim tudi pivovar iz pivovarne Reset, ki bo jedem izpod peke dodal še hmeljsko noto.
Nekateri se na veliko noč pripravljajo tako, da se postijo. Je težko brez mesa, kajne? No, mi vam bomo olajšali postni čas in vas z veganskimi jedmi podprli pri duhovnem očiščenju. Post sicer traja 40 dni, mi zdržimo samo en teden.
No products in the cart.